Meer dan 50.000 producten
 Ruim 35 jaar ervaring
 Uw voordeligste lableverancier

VOS instrumenten | De laboratorium groothandel

VOS instrumenten werd in 1983 opgericht door Rob Vos als groothandel in laboratoriumproducten. Weldra werden apparaten en verbruiksgoederen geleverd aan brouwerijen en de petrochemische industrie. Maar ook de export nam een vlucht. Zo levert VOS instrumenten aan onder andere de laboratoria van Heineken over de hele wereld. In de navolgende jaren groeide het bedrijf onstuimig, vooral door een hoge servicegraad en betrouwbaarheid.

In 1991 werd er een tweede activiteit gestart. VOS instrumenten nam in dat jaar de schoolactiviteiten over van het Engelse Griffin. Deze stap plaatste VOS instrumenten in één klap op de kaart van toonaangevende leveranciers van practicumbenodigdheden voor Biologie, Natuur- en Scheikunde.

In 2003 werd een nieuwe activiteit gestart op gebied van practicummeubilair voor scholen en laboratoriummeubilair voor de industrie. Samen met de Nederlandse producent Vinitex werd onder de naam “VOS meubilair” in zeer korte tijd een reputatie opgebouwd van een betrouwbare leverancier van hoge kwaliteit laboratoriummeubilair.

VOS instrumenten ontwikkelt, produceert en levert verschillende eigen producten onder het VOS label. Met name voor de bierindustrie worden diverse producten ontwikkeld zoals bijvoorbeeld de "Hazemeter" voor het meten van helderheid en de "Flaskshaker" voor de bitterheidstest.

In 2014 werden samenwerkingen gestart met fabrikanten op gebied van elektronica, laboratoriumapparatuur en onderwijsmaterialen. Dit stelt VOS instrumenten in staat apparatuur en laboratoriumbenodigdheden te leveren onder eigen naam, met eigen specificaties en op hoog kwaliteitsniveau. Meer dan 400 VOS producten zagen zo het levenslicht in 2015. Met de primeur van 3 jaar garantie. Deze strategie van hoogwaardige eigen producten zal in de komende jaren verder worden uitgerold.

In 2016 is VOS instrumenten -naast VOS meubilair- met een nieuwe laboratoriummeubilairlijn gekomen. Zeer scherp geprijsd en zeer hoogwaardig in kwaliteit. Het thema hierbij is “color your lab”.

In 2018 is de VOS productlijn uitgegroeid tot ruim 800 producten. 

In 2019 wordt een intensieve samenwerking gestart met het Zuid Koreaanse JeioTech. Daarmee is een nieuwe productlijn geboren: VOS Pro. Deze lijn biedt de hoogst mogelijke kwaliteit tegen een vriendelijke prijs. De lijn omvat onder andere circulatiebaden, koelers, waterbaden, stoven, incubators, schudapparatuur, Life Science apparaten, autoclaven en laminar flow kasten.

Het geheim van ons bedrijf is eenvoudig: “work must be fun”. We doen ons werk met veel plezier. Het VOS team beschouwt innoveren als een uitdaging, waarbij er geen grotere voldoening bestaat als een tevreden klant.

Vandaag heeft VOS instrumenten meer dan 50.000 producten in haar programma, waarvan 12.500 in de webwinkel.