Meer dan 50.000 producten
 Ruim 35 jaar ervaring
 Uw voordeligste lableverancier
U bent hier:
Prijsweergave
Sorteer artikelen op:
Filters
Merk
Schudincubator VOS
Schudincubator VOS
€2.350,00
excl. BTW
Memmert Incubator
Memmert Incubator
Meerdere varianten v.a. €1.046,00
excl. BTW
Incubatoren VOS label
Incubatoren VOS label
Meerdere varianten v.a. €759,00
excl. BTW
Incubatoren VOS label
Incubatoren VOS label
Meerdere varianten v.a. €599,00
excl. BTW
Draagbare incubator
Draagbare incubator
€199,00
excl. BTW

Wat is een broedstoof? 


Een broedstoof, ook wel incubator genoemd, is een verwarmde kast die in laboratoria wordt gebruikt om onder gecontroleerde omstandigheden organische producten verder te kweken. Daarnaast wordt de incubator gebruikt voor het testen en kweken van bacteriën op voedingsbodems.


Er bestaan kleine tafelmodellen die geschikt zijn om op laboratoriumtafels te worden gebruikt en grotere kastmodellen die op zichzelf staan.


Hoe werkt een incubator?


Binnen de broedstoof bevindt zich een ruimte die homogeen van temperatuur is. Met andere woorden, het klimaat binnen de incubator blijf altijd constant.


Een kleine motor zorgt ervoor dat de lucht mechanisch wordt gecirculeerd en gelijkmatig warm blijft. Daarnaast kan ook de luchtvochtigheid gecontroleerd worden.


Dankzij deze gecontroleerde omstandigheden kunnen organismen en bacteriën onder optimale condities worden gekweekt en getest.


Waar wordt een broedstoof voor gebruikt?


Een laboratorium incubator wordt onder andere gebruikt in de biologie en biochemie. Bijvoorbeeld tijdens biochemische en hematologische studies, voor bacteriële kweken, bacterieculturen en onderzoeken, bij microbiologische vaststellingen, farmaceutische stabiliteitstesten, kwaliteitscontroles, incubatie, fermentaties, studies van enzymen en weefsels, homogenisatie en meer.