Temperatuurmeting en het onderwijs
Het is onlosmakelijk verbonden aan praktijklessen
biologie,
natuurkunde en
scheikunde: temperatuurmeting. Chemische reacties, het bestuderen van levende organismen, thermodynamica-proefjes… temperatuurmeting is er een onderdeel van. En het is een onderdeel dat leerlingen eenvoudig zelf kunnen uitvoeren met een thermometer. Zo raken ze bekend met verschillende onderzoeksopstellingen, naast het effect van temperatuur en temperatuurfluctuaties op allerlei chemische en biologische processen. Een vloeistofthermometer of digitale thermometer, geschikt voor meerdere doeleinden, is hier heel geschikt voor.
Wat is het verschil tussen een vloeistofthermometer en een digitale thermometer?
Het verschil tussen een vloeistofthermometer en een digitale thermometer? Dat is de manier waarop ze temperatuur meten.
Een vloeistofthermometer is gevuld met kwik of alcohol dat uitzet wanneer de temperatuur toeneemt. De schaalverdeling geeft de temperatuur vervolgens aan op basis van de uitzetting van de vloeistof.
Een digitale thermometer meet de temperatuur elektronisch. De temperatuurwaarde wordt digitaal op een scherm getoond. Daarnaast kan een digitale thermometer extra functies hebben, zoals data-opslag en programmeerbare alarmen.
Temperatuurmeting in je les met VOS instrumenten
Wil je temperatuurmeting in je les opnemen, voor demonstraties of practica? Dan zit je goed bij VOS instrumenten. Kies uit analoge of digitale thermometers in verschillende meetbereiken. Eentje voor aan de muur in je lokaal? Dat kan ook. Wil je liever een meter aan de muur die niet alleen temperatuur, maar ook de luchtkwaliteit meet? Dan raden we je onze Evisense
luchtkwaliteitsmeter aan.
Natuurlijk staan we ook voor je klaar wanneer je meer informatie over onze artikelen voor temperatuurmeting wilt. Of hulp zoekt om een keuze te maken uit ons assortiment, van thermometer tot
glaswerk. Laat het ons weten via mail, telefoon of het
contactformulier, dan helpen we je met persoonlijk advies.