Productomschrijving
Exploring the Genetics of Taste: SNP Analysis of the PTC Gene Using PCR (opslag in vriezer)
Het doel van dit experiment is het identificeren van de aanwezigheid van het single nucleotide polymorfisme (SNP) in een geamplificeerd segment van het PTC-gen dat de detectie van de karakteristieke smaak van PTC-papier koppelt. Dit is een set van vijf modules die begint met (I) extractie van DNA uit buccale cellen (II) amplificatie van het segment dat de polymorfe nucleotide bevat (III) digestie van het geamplificeerde fragment met het restrictie-enzym dat de SNP herkent (IV) analyse door gelelektroforese (V) proeven van het PTC-papier om de verkregen resultaten te bevestigen.
*Zie het addendum in "Hulpmiddelen" voor alternatieve instructies met betrekking tot de isolatie van menselijk DNA met behulp van haar.
Voor 25 reacties
Benodigde tijd:
Extractie - 30 minuten
PCR-opstelling - 10 minuten
PCR - 2 uur
DNA digest - 60 minuten
Elektroforese - 30 minuten
Kleuring - 5 minuten
De kit bevat:
Instructies, PCR EdvoBeads™, Universele DNA Buffer, TE Buffer, LyphoPrimer™ Mix, LyphoControl™ (volledige PCR controle), Dryzymes® Restrictie Enzym HaeIII, Restrictie Enzym Verdunnings Buffer, 100 bp Ladder, Proteïnase K, PTC-papier, Control Taste-papier, UltraSpec-Agarose™, TBE elektroforesebuffer, SYBR® Safe Stain, plastic wegwerpbekertjes, 15 ml conisch buisje, microcentrifugebuisjes met schroefdop, microcentrifugebuisjes (1.. 5 ml met schroefdop), 0,2 ml PCR-buisjes en zoutzakjes.
Alles wat je nodig hebt:
DNA elektroforese, thermocycler, micropipetten: 5-50 µl, UV- of blauwlichttransilluminator, (2) waterbaden, microcentrifuge & magnetron of warmhoudplaat.
Opslag:
Sommige onderdelen moeten bij ontvangst in de vriezer worden bewaard.
Navulling beschikbaar, zie art. 61220-345 FB