• Meer dan 50.000 producten
  • Ruim 40 jaar ervaring
  • Dé lableverancier voor onderwijs en laboratoria

Schoolchemicaliën

Practicastoffen, betrouwbaar van kwaliteit en voordelig verzonden. Maak kennis met ons uitgebreide aanbod schoolchemicaliën, en inspireer de nieuwe generatie bevlogen wetenschappers!

Schoolchemicaliën en scheikunde
Schoolchemicaliën zijn onlosmakelijk verbonden met scheikunde. Hoe kun je jouw leerlingen beter interesseren voor scheikunde dan door proefjes met ze te doen? Deze practicumlessen zijn een favoriet onder veel leerlingen, waarbij de wereld van scheikunde tastbaar wordt gemaakt. Gecontroleerde verbrandingen, reacties tussen stoffen, kleuringen en versnelde corrosie bijvoorbeeld. Hiervoor zijn schoolchemicaliën onmisbaar: kleine hoeveelheden chemicaliën in allerlei concentraties, die eenvoudig op te bergen zijn in een veiligheidskast. In zowel veiligheidskasten als schoolchemicaliën, ook wel practicastoffen genoemd, is VOS instrumenten jouw voordelige specialist.

Practicastoffen bestellen zonder extra verzendkosten
Practicastoffen bestellen zonder extra verzendkosten voor jouw onderwijsinstelling? Ja, dat kan! In de meeste gevallen kan VOS instrumenten schoolchemicaliën leveren onder LQ: Limited Quantity. Hierbij worden de chemicaliën verstuurd in de toegestane (kleine) hoeveelheid en verpakkingswijze per UN-nummer zoals voorgeschreven door de ADR. Dat betekent dat er geen speciaal ADR-transport nodig is, en de practicastoffen voor jouw practicum tegelijk met andere artikelen verzonden kunnen worden. Geen extra verzendkosten of kostbaar gevaarlijke stoffen-transport dus. Maar let op: wij verzenden onze schoolchemicaliën alleen naar onderwijsinstellingen in Nederland en België.

Schoolchemicaliën van VOS instrumenten
Bij VOS instrumenten vind je alle gangbare schoolchemicaliën. Van 2-propanol tot paraffine en van staalwol tot waterstofperoxide, in verschillende volumes en concentraties. En natuurlijk vind je ook glaswerk, beschermingsmiddelen en meer voor veilige practicumlessen. Jij bestelt snel, eenvoudig, en in verreweg de meeste gevallen zonder extra verzendkosten. Ideaal wanneer je onverwachts zonder een chemische oplossing of andere gebruiksmaterialen komt te zitten. Bijvoorbeeld wanneer jij of een leerling chemicaliën per ongeluk laat vallen.

Wij leveren chemicaliën rechtstreeks van het gerenommeerde Antonides, het merk dat sinds jaar en dag bekend staat om hun betrouwbare kwaliteit. Heb je vragen over onze schoolchemicaliën? Of over het transport hiervan? Neem dan contact op met het ervaren VOS-team. We helpen je graag.

Bestellijst

Uw winkelwagen is leeg.