• Meer dan 50.000 producten
  • Ruim 40 jaar ervaring
  • Dé lableverancier voor onderwijs en laboratoria

Microscopie

Zoom in op het grote assortiment microscopiebenodigdheden in onze webshop. Microscopieapparatuur voor materiaalonderzoek, stereomicroscopen, handmicroscopen, biologische microscopen en meer ontdek je hier!

Microscopie: zichtbaar maken wat klein is
Microscopie wordt ook wel oppervlakteanalyse genoemd, en valt onder de wetenschap van materiaalkarakterisering. Microscopie staat letterlijk voor het zichtbaar maken wat klein is; dat wat te klein is om met het blote oog te zien. Hiervoor wordt het te onderzoeken object als preparaat onder de microscoop gelegd, waarna met het gebruik van de juiste oculairen, objectieven en technieken de analyse kan beginnen.

Waarvoor wordt microscopie gebruikt?
Microscopische technieken worden onder andere gebruikt voor medisch, biologisch en forensisch onderzoek. Hierbij worden organische weefsels geanalyseerd in een enkele cellaag. Maar microscopie wordt ook gebruikt voor (anorganisch) materiaalonderzoek. Hier zijn elektronenmicroscopie en lichtmicroscopie voorbeelden van. Onder de microscoop zien we dat wat met het blote oog niet waarneembaar is, om vervolgens diagnoses en andere conclusies te kunnen trekken. Dat maakt microscopie in het lab zo waardevol.

Microscopieapparatuur van VOS
Wij leveren microscopieapparatuur van de merken Leica, Motic en Optika voor verschillende doeleinden in het laboratorium. Bijvoorbeeld biowetenschappen en materiaalonderzoek. Alle microscopiebenodigdheden zoals objectieven, oculairen en adapters voor deze merken zijn natuurlijk ook bij ons verkrijgbaar.
Bij VOS instrumenten geniet jij van meer dan 40 jaar ervaring en een ruim assortiment microscopieapparatuur én microscopiebenodigdheden. Van stereomicroscoop tot digitale handmicroscoop, van koudlichtbron tot microscoopcamera: alles om analyses op slides te verrichten, op te nemen en te scannen. Ofwel; alles op één plek.

Heb je vragen over onze microscopieapparatuur of microscopiebenodigdheden? Advies nodig over wat de beste keuze is voor jouw werkzaamheden? Neem dan contact op met het VOS-team. We helpen je graag.

Bestellijst

Uw winkelwagen is leeg.