• Meer dan 50.000 producten
  • Ruim 40 jaar ervaring
  • Dé lableverancier voor laboratoria en onderwijs

IJkgewichten

Controleer de juiste werking van je balans met gecertificeerde ijkgewichten. Zo weet je zeker dat de gewogen resultaten van je practicum betrouwbaar zijn!

Filters

Sorteer artikelen op
Ijkgewichten set gietijzer 1 - 1000 g
Artikelnr. 6061-362-96
op bestelling 
 
€ 320,00
Ijkgewichten set gietijzer 1 - 2000 g
Artikelnr. 6061-362-97
op bestelling 
 
€ 495,01

Niet gevonden wat je zocht?

VOS instrumenten heeft meer dan 50.000 producten in het assortiment.


NEEM CONTACT OP

Wat zijn ijkgewichten?
IJkgewichten gebruik je om de juiste werking van een weegschaal te controleren (kalibreren), en zo de weegschaal klaar te maken voor gebruik. Ze worden ook wel controlegewichten of massastukken genoemd. IJkgewichten worden gemaakt volgens strikte industriële normen om hun precieze gewicht te waarborgen, en kunnen variëren in grootte en materiaal, zoals messing of gietijzer. Ze worden meestal in sets verkocht, zodat de juiste werking van de balans eenvoudig op meerdere ijkpunten getest kan worden. Je hebt immers al je gewichten bij elkaar. Analytische balansen test je bijvoorbeeld op gemiddeld 3 ijkpunten voor gebruik.

Waarvoor gebruik je ijkgewichten in het onderwijs?
IJkgewichten zijn het ideale product om leerlingen kennis te laten maken met het concept van ijking en kalibratie. Zo leren ze handmatig de betrouwbaarheid van meetinstrumenten te controleren. En hierbij netjes te werken: controlegewichten vragen namelijk om schone handen en zorgvuldig werken, zeker naarmate de massastukken lichter worden. Een testgewicht van 0,001 gram is zo verloren!

Controlegewichten kopen bij VOS instrumenten
Bij VOS instrumenten vind je ijkgewichten van verschillende materialen en in sets van verschillende weegbereiken. Van 0,001 gram tot 1 kg, en van 1 gram tot 2 kg bijvoorbeeld. Altijd in een robuust houten opbergdoosje, zodat je je controlegewichten makkelijk op dezelfde plaats opbergt en terugvindt.

Daarnaast kun je ook allerlei laboratoriumbalansen of een ijkgewichtset met een DKD-kalibratiecertificaat kopen. Dit certificaat is bij aanschaf apart verkrijgbaar. Is dit certificaat inclusief bij de set massastukken, dan staat dit duidelijk vermeld in de producttekst. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Heb je vragen over onze ijkgewichten? Neem dan contact op met het VOS-team. We helpen je graag.

Bestellijst

Uw winkelwagen is leeg.