• Meer dan 50.000 producten
  • Ruim 40 jaar ervaring
  • Dé lableverancier voor laboratoria en onderwijs

Verwarmingsapparatuur

Maak je practicum hot met verwarmingsapparatuur! Ontdek hier broedstoven, droogstoven en meer verwarmingsapparaten die naadloos aansluiten bij jouw onderwijstoepassingen.

Verwarmingsapparatuur in het onderwijs
Verwarmingsapparatuur in het onderwijs: dat zie je vooral bij laboratoriumopleidingen en andere vormen van hoger- of beroepsonderwijs waarin labonderzoek een rol speelt. Zo leren studenten meer over de juiste verwarmde opslag van gevoelige monsters en reagentia, het uitvoeren van analyses en celkweken, kwaliteitscontrole en fermentatie. Maar de basis is: het zelfstandig leren opzetten van experimenten die een gecontroleerde, stabiele hoge temperatuur vragen. Of dat nou om 30 graden gaat of om meer dan 300 graden Celsius, en om een simpele verwarmingsplaat of een geavanceerde incubator.
Wat is het verschil tussen een incubator, een droogstoof en een verwarmingsmantel?
Het verschil tussen een incubator, droogstoof en verwarmingsmantel zit hem in de volgende kenmerken van deze verwarmingsapparaten:
  • Incubator: ontworpen voor het kweken en onderhouden van celculturen of micro-organismen bij een gecontroleerde temperatuur én luchtvochtigheid.
  • Droogstoof: geschikt voor het verwarmen tot zeer hoge temperaturen, steriliseren en het drogen van materialen tot vocht compleet verdwenen is. Handig om bijvoorbeeld glaswerk te steriliseren voor een practicum.
  • Verwarmingsmantel: geschikt voor het verwarmen en destilleren van oplossingen in kolven, waarbij de kolf continu en nauw omhuld moet worden door een constante temperatuur.
Verwarmingsapparatuur kopen bij VOS instrumenten
Je verwarmingsapparatuur kopen bij VOS instrumenten? Goed idee. Want je krijgt meer dan verwarmingsapparatuur die past bij je onderwijstoepassingen: je bent ook verzekerd van meer dan 40 jaar ervaring in laboratorium én praktijkonderwijs, deskundig en persoonlijk advies, een uitstekende garantieregeling en een groot assortiment bijpassende accessoires en gebruiksmaterialen. Zo kun je in één bestelling volledig geïnformeerd en voorzien zijn. Vragen? Neem contact op met het VOS-team. We helpen je graag.

Bestellijst

Uw winkelwagen is leeg.