Meer dan 50.000 producten
 Ruim 40 jaar ervaring
 Uw voordeligste lableverancier
U bent hier: / Memmert CTC256 klimaattestkamer
Prijsweergave

Memmert CTC256 klimaattestkamer

Specificaties:

Artikelnummer:61215-CTC256
MateriaalRVS
MerkMemmert

Omschrijving:

Snelle, nauwkeurige en energiebesparende temperatuurveranderingen in het bereik van -42 ºC tot +190 ºC, samen met snelle luchtvochtigheid hersteltijden, maken de TTC-temperatuurtestkamer en de CTC-klimaattestkamer met humiditeitsunit een perfect duo voor (GLP) gecontroleerde materiaaltests , functietesten, verouderingstesten of klimaattests op composieten, beton, kunststoffen of elektronische componenten in materiaaltechnologie, de automobiel- en ruimtevaartindustrie en elektronica. deze tests worden volgens de IEC 60068 richtlijnen uitgevoerd in de CTC256 klimaattestkamer.

- Afmetingen exterieur: 898 x 1730 x 1100 mm
- Afmetingen interieur: 640 x 670 x 597 mm
- Inhoud: 256 liter
- Gewicht: 337 kg
- Voltage: 3 x 400 V / 50 Hz
- Vermogen: 7000 W
- Inclusief 1 RVS legrooster, laadbaar tot 6

De klimaatvriendelijke keuze

Het koudemiddel R404A is sinds 31 december 2019 niet meer onbeperkt toegestaan vanwege het hoge aardopwarmingsvermogen. Om ervoor te zorgen dat de klimaattestkamer CTC ook na deze datum kon worden gebruikt, is Memmert vanaf april 2018 overgeschakeld op het koudemiddel R449A. Bestaande apparaten kunnen, afhankelijk van de toepassing, ook worden omgebouwd naar het nieuwe koudemiddel in het "drop-in" of "retrofit" proces.

De elektronisch gestuurde injectie van R449A koudemiddel in combinatie met het automatische ontdooisysteem en de geforceerde convectie door middel van een stille ventilator waarborgt een homogene temperatuur, die zonder onderbreking operationeel blijft. De ventilator is in te stellen in stappen van 10% van 0 tot 100.

Perfecte omgevingssimulatie voor klimaattesten

De klimaattestkamer CTC is met een nominaal vermogen van 7000 W extreem krachtig door de optimaal op elkaar afgestemde verwarmings- en koeltechniek. De zeer hoge energie-efficiëntie en geluidsreductie zijn zijn sterke punten dankzij de twin-compressor en snelheidsgecontroleerde condensor, die aangestuurd wordt door de temperatuur. Het kamervolume van 256 liter is royaal, maar dankzij de smalle en compacte constructie neemt de CTC256 weinig ruimte in. Bovendien is de testkamer dankzij zijn wielen makkelijk te verplaatsen, en past hij door elke standaard laboratoriumdeur. Memmert biedt 3 jaar wereldwijde garantie op haar klimaatkamers.

Binnen het betreffende temperatuur-vochtigheidsbereik in het diagram van afbeelding 2 is een condensvrij permanent bedrijf mogelijk. In hoeverre condensatie in het drempelbereik kan optreden, hangt af van het vochtgehalte van de kamerbelasting en de omgevingsomstandigheden. Dit diagram kan u helpen kiezen of de CTC256 de juiste klimaatkamer voor u is.

De kenmerken van de Memmert CTC256 klimaattestkamer

 • Speciaal verwarmingsconcept voor een nauwkeurige en homogene temperatuurregeling

 • Drievoudige ASF temperatuurbeveiliging met alarm, autodiagnostisch systeem en gelijktijdige weergave van alle parameters waarborgen de veiligheid van uw samples

 • Eenvoudig te reinigen RVS behuizing met verwarmde geïsoleerde deur en dubbel compressieslot

 • Geavanceerd verwarming-, bevochtiging- en koelingconcept met gebruik van stille ventilator, compressor, stoomgenerator en koudemiddel R449a

 • Bedrijfstemperatuurbereik: -42 tot 190 ° C zonder vocht, +10 tot 95 ° C met vocht

 • Digitaal gestuurde actieve bevochtiging en ontvochtiging 10 tot 98% RV

 • USB-poort voor het uitlezen en printen van de dataloggegevens met Celsius software

 • Fabriekskalibratiecertificaat van -10 ° C, 160 ° C en bij RV 30 ° C 60%

 • Inclusief Celsius software en MEMorycard met 32 kB geheugen


 • Vele accessoires, opties en extra calibraties beschikbaar. Neem contact op voor het volledige aanbod!

  Bijpassende artikelen