Meer dan 50.000 producten
 Ruim 35 jaar ervaring
 Uw voordeligste lableverancier
U bent hier:
Prijsweergave
Sorteer artikelen op:
Filters
Merk

Handschoenen

Handschoenen worden in vele vakgebieden gebruikt om de huid van de handen te beschermen. De handschoenen voor bescherming worden gemaakt in diverse typen en voor diverse toepassingen.
In laboratoria, onderzoeksinstituten, ziekenhuizen en medische instellingen worden veelal latex of nitrilehandschoenen gebruikt.
Maar handschoenen worden ook gebruikt om de huid tegen extreme hitte te beschermen, bijvoorbeeld voor het vastpakken van een net verwarmd bekerglas.

Typen lab handschoenen

Latex handschoenen
Nitriel / nitrile /nitril (allemaal het zelfde materiaal)
Hitte bestendige stof.

Latex handschoenen

Onderzoekshandschoenen die zijn gemaakt van natuurlijk rubber, Indian rubber, Amazone rubber etc.
Latex bestaat uit polymeren uit de organische stof (compound) van isopreen gewonnen uit rubberbomen en water. Landen waar veel rubber wordt geproduceerd zijn Thailand, Maleisië, Indonesië.

Allergieën

Een grote groep mensen is tegenwoordig allergisch voor latex, vandaar dat er tegenwoordig veel meer nitril handschoenen gebruikt worden.

Nitril handschoenen

Nitriel handschoenen die gemaakt worden van Nitrile rubber, ook wel bekend als NBR, Buna-N en Acrylonnitrile butadiëen rubber. Nitril rubber is een synthetische rubber polymeer van acrylonitril (ACN) en butadiëen. Deze rubber soort is ook wel bekend onder de handelsnamen: Perbunan, Nipol, Krynac en Europrene.

Nitriel handschoenen worden tegenwoordig op grote schaal gebruikt in de medische sector, onderzoekslaboratortia, maar ook in de voedselindustrie. Over het algemeen ligt de temperatuur resistentie van Nitriel tussen de -40°C en +108°C.
De “touch” (het gevoel) van Nitrilehandschoenen wordt door de gebruikers over het algemeen als beter ervaren dan latex. Nitriel is minder gevoelig voor zuren en oliën en heeft een superieure sterkte maar is wat minder flexibel. Hierdoor is de medische handschoen minder doorborings-gevoelig.
Er zijn verschillende kwaliteiten in de handschoenen te krijgen, dit heeft te maken met de dikte van de gebruikte nitrile laag.

Hittebestendige handschoenen

Hittebestendige handschoenen worden gemaakt voor diverse temperaturen en diverse vormen. Van stof tot metaal gebruik hangt van de applicatie af.